Saturday, July 27, 2024
Follow Us
Gazdaság

Magyarország tízmilliós országként húszmillió turistát tud befogadni, ami 2030-ra előrevetítve évi 50 millió vendégéjszakát generálhat a jelenlegi 41,8 millióról - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója Budapesten, a McKinsey & Company "Budapest Awaits: Fulfilling the city's tourism potential" című tanulmányának bemutatása alkalmából tartott kerekasztal-beszélgetésen.

Gazdaság

Versenyfutás folyik egy tucatnyi kis cet megmentéséért, amelyek fajuk utolsó példányai a világon. Mellékfogásként fogják őket a Kínában hatalmas keresletet élvező halak kifogására felállított hálókban. Lehet-e bármit tenni?

Gazdaság

Nagy energiát és jelentős forrást biztosít az Agrárminisztérium az őshonos fajták, például a szürkemarhák állományának megőrzésére és fejlesztésére - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton, az Agrohof Kft. által szervezett hagyományteremtő Gulyahajtás megnyitóján, Tiszaugon, a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

Gazdaság

Olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest, a zöldségek nagy része sem drágult a nagybani piacok árai alapján - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) legfrissebb jelentésében.

Gazdaság

Ausztrália a világ 13. legnagyobb gazdasága, csodálatos strandok, világszínvonalú oktatás, egyetemes egészségügyi ellátás és még sok más. Ugyanakkor az ausztrál lakásárak és bérleti díjak rekordmagasságot értek el, így Ausztrália a világ egyik legmegfizethetetlenebb helyének számít.

Gazdaság

Az Agrárminisztérium (AM) támogatta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezését, melynek nyomán a Belügyminisztérium 2024. május 24-i kezdettel meghirdette a tartósan vízhiányos időszakot az ország egész területére. Ezzel az intézkedéssel a gazdálkodóknak 30 napig lehetőségük nyílik vízjogi engedély nélkül is az öntözési célú vízhasználatra, amihez csupán bejelentésre van szükség - közölte az AM pénteken az MTI-vel.

Gazdaság

Lépjen be egy jövedelmező és veszélyes brit drogügylet központjába.Ezek a szorgos, szervezett dílerek nem otthonról terítenek, hanem ügyfeleik otthonait használják központnak. csapdaházakból.

Gazdaság

Az Európai Bizottság kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló projekteknek minősítette a Richter Gedeon Nyrt. és a Biotalentum Kft. egészségipari innovációit, melynek alkalmából Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fogadta Orbán Gábort, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatóját, valamint Dinnyés Andrást a Biotalentum Kft. vezérigazgatóját - közölte a szaktárca az MTI-vel pénteken.

Gazdaság

A How Music Got Free a 90-es évekbe és a korai századokba kalauzolja vissza a nézőket, amikor az FBI kiterjedt nyomozást indított a zenei kalózkodás ügyében.

Gazdaság

Megnyitják májusban az 50 milliárd forintos új Fókuszterületi innovációs pályázatot, amelyben még nagyobb hangsúlyt kapnak az egyetemi-kutatóintézeti-vállalati együttműködések - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára csütörtökön egy budapesti konferencián.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries