Thursday, December 08, 2022
Follow Us
Gazdaság

A jegybank ötmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Mol Nyrt.-re, mert a cég a vecsési kőolajmező feltárásával kapcsolatos hírt nem a tőkepiaci működés szempontjából irányadó jogszabálynak megfelelően és felületeken tette közzé - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel hétfőn.

Gazdaság

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át, 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra között, mivel változások lesznek a szolgáltatásaiban - közölte a pénzintézet a honlapján.

Gazdaság

A Nemzetközi Valutalap (IMF) elismeri a fegyelmezett költségvetési gazdálkodás eredményeit, a kormány takarékossági intézkedéseinek köszönhetően jövőre ismét javulhatnak az egyensúlyi mutatók - áll a szervezet alapokmányának IV. cikkelye szerinti gazdasági konzultációt lezáró nyilatkozatában a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.

Gazdaság

A Camorra a világ egyik legrégebbi bűnözői intézménye, de Nápolyban változik a működése.

Gazdaság

Új vezérigazgató irányítja a Puma sportszergyártót január elsejétől, miután a társaság korábbi vezetője és igazgatóságának elnöke az év végén távozik a cégtől és iparági források szerint a nagy rivális Adidas irányítását veheti át.

Gazdaság

Az internet történetének legnagyobb online vásárlása a mai napig az volt, amikor megvettem azt a Gulfstream G5-ös repülőgépet.- meséli a milliárdos.

Gazdaság

A harmadik negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1579 forint volt, ami 11 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1429 forinthoz képest - közölte a Trenkwalder és a Moore Hungary pénteken az MTI-vel.

Gazdaság

Fogyókúrás porokat hívott vissza a Müller üzletlánc, mert a Layenberger Fit and Feelgood termékeiben fémdarab lehet - közölte pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Gazdaság

Az OMV schwechati finomítójában júniusban történt incidens után a finomító most ismét teljes kapacitással működik - jelentette be pénteken a honlapján az osztrák olajipari konszern.

Gazdaság

A magyar kormány vállalásai ha teljesülnek, akkor az Európai Unióval folyó viták a helyreállítási alap kérdésében november közepén megoldódnak - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen pénteken Szegeden.