Friday, October 30, 2020
Follow Us
Gazdaság

A francia Terreal megállapodást írt alá a kerámia és beton tetőfedő anyagokat gyártó Creaton felvásárlásáról, az akvizícióval a Lentiben található Creaton South-East Europe Kft. is a Terreal tulajdonába kerül - közölte a társaság.

Gazdaság

Beruházások gyorsításáról és támogatásáról tárgyalt a Gazdaságvédelmi operatív törzs múlt heti ülésén - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videóban.

Gazdaság

Több mint kétszáz kezdeményezés részesül 60 millió euró (mintegy 21 milliárd forint) összegű uniós finanszírozásban, hogy a koronavírus-járvány okozta válság leküzdésére irányuló innovatív megoldásokat dolgozzanak ki. A támogatottak között több magyarországi intézmény és vállalkozás is szerepel - közölte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) múlt héten.

Gazdaság

Az idén is sok kárt előzött meg az országos jégkármérséklő rendszer: a szeptember végén zárult idei védekezési időszak 169 napja alatt összesen 94 napon - azaz átlagosan heti négy napon - kellett bekapcsolni a generátorokat - közölte a rendszert üzemeltető Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) múlt héten.

Gazdaság

Talán idősebb olvasóink emlékeznek az Airplane című paródia klasszikus jelenetére  - amit azért betettünk a cikkbe - melyben pánik tör ki a kávé miatt. Nos ez a baljós helyzet könnyen valóra válhat.

Gazdaság

Augusztusban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezerrel, 4 millió 514 ezerre emelkedett, a tavaly augusztusihoz képest pedig 18 ezerrel csökkent.

Gazdaság

Hanem, lent a porban hever. Számos aranyásó teszi fel mindenét arra, hogy a földet túrva gazdagodjon meg. Van akinek ez nem sikerül, de néha-néha akad olyan szerencsés, akire rámosolyog Fortuna.

Gazdaság

Amellett, hogy a bolygó minden lakójára jutott egy eladott energia itala 2019-ben, a Red Bull számos futball klubbot birtokol. Üzemeltet két F1 csapatot, és híres az általa szponzorált extrém sport csapatokról és eseményekről.

Gazdaság

A bányászat nagyban hozzájárul a Föld levegőjének és vizeinek romlásához, a tájromboláshoz. technikai fejlettségünk eljutott arra a szintre, hogy kiválthatjuk a földi bányászatot.

Gazdaság

Több mint kilencven százalékkal csökkent az utasforgalom szeptember első két hetében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az előző év azonos időszakához képest, ezért az őszi és a téli hónapokban is ehhez hasonló, 80-90 százalék közötti forgalomcsökkenést várnak - mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.