Saturday, April 01, 2023
Follow Us
Gazdaság

Tavalyhoz képest a televízió reklámbevétele még nominálisan is csökkent némileg, míg a moziké 25 százalékkal, a rádióké 10,4, a közterületi reklámhordozóké 7,3, a digitális szegmenssé 4,2, a sajtóé 4,1 százalékkal nőtt - ismertették a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) konferenciáján hétfőn Budapesten.

Gulyás János, az MRSZ elnöke emlékeztetett, a pandémia után pozitív várakozásokkal indult az iparág a 2022-es évnek, de az orosz-ukrán háború és az energiaválság lehűtötte a várakozásokat. Hozzátette: az extraprofit adó és a kata megszűnése szintén hátrányosan érintette a reklámszakmát, miként az is, hogy az állami reklámköltés a választások után visszaesett, az állami top hirdetők megvágták a büdzsét.

Gazdaság

Az utóbbi napok amerikai bankcsődjei óta 460 milliárd dollárral zuhant a banki részvények globális piaci értéke - áll a Financial Times szombati összesítésében.

Gazdaság

Nincs vita arról, hogy a legnagyobb pénz, a könnyű kereseti lehetőség a pornóban van. Az online felnőtt tartalmak legnagyobb oldala pedig a PornHub.

Gazdaság

Az OnlyFans egy fizetős internetes felület, ahol a rajongók speciális tartalmakat kapnak előfizetésükért cserébe.

Gazdaság

2023 januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 699 ezer fő volt, 46 ezerrel több, mint egy éve - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

Csaknem 70 milliárd forintos beruházást jelentett be a Robert Bosch Power Tool Kft. Magyarországon, amelynek keretében 2024 végéig logisztikai központot hoznak létre, illetve bővítik a kéziszerszám- és akkumulátorgyártást Miskolcon - közölte a tárca tájékoztatása szerint pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Gazdaság

Mindannyian hallottunk már olyan legendás drogbárókról, mint Pablo Escobar és El Chapo, és arról, hogy milliókat költöttek a világ legegzotikusabb és legfényűzőbb dolgaira.

Gazdaság

A kamatok továbbra is magas szinten vannak, de ha az infláció csökken, akkor a jegybank is fordulatot vehet, elkezdheti óvatosan csökkenteni a kamatokat.

Gazdaság

Eredményrészesedési juttatást kapnak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói április elején - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szombaton az MTI-vel.

Gazdaság

Az Erste Bank február elsejétől összevonja a vállalati üzletág, valamint a pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési terület működését, az új, összevont üzletágat Cselovszki Róbert irányítja, aki amellett, hogy továbbra is az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója marad, a magyarországi Erste Bank igazgatóságának is tagja lesz - közölte a pénzintézet pénteken az MTI-vel.