Sunday, September 24, 2023
Follow Us
Gazdaság

Már két és fél hónapja működik az árfigyelő rendszer, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakmai együttműködésével jött létre az infláció letörése és a családok megvédése érdekében - emlékeztetett pénteki közleményében a minisztérium.

Gazdaság

Van egy vékony határvonal a gazdagság és annak biztosítása között, hogy az összes gyermeked és az ő gyermekeik gyermekei ugyanolyan fényűzően és pazarul éljenek, mint te.

Gazdaság

A munkanélküliek száma 2023 júliusában 194 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,9 százalékos volt.

Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a B&B Travel Személyszállító Zrt.-re jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt.

Gazdaság

Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál számottevően jobb, 283,940 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el a második negyedévben, ami az előző negyedévit 52 százalékkal, az egy évvel korábbit 75 százalékkal meghaladja.

Gazdaság

Az előzetes adatok szerint augusztusra meghaladta a 2000 megawattot a háztartási méretű naperőművek beépített kapacitása. Az ipari létesítményeknél is példátlanul gyors ütemű előrehaladásnak köszönhetően már mostanra megdőlt az éves fotovoltaikus bővülés tavalyi rekordja - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.

Gazdaság

Júniusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 766 ezer volt, 51 ezerrel több, mint egy éve. Az április-júniusi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak létszáma 31 ezerrel több, 4 millió 724 ezer volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

A benzin az egyik fő összetevője a kokain kolumbiai feldolgozásának. Az üzemanyagárak emelkedésével azonban egyes helyiek nyersolajat lopnak, hogy csempészett benzint, úgynevezett pategrillót készítsenek.

Gazdaság

Elfogadta az Országgyűlés pénteken a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényt, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter korábban védelmi költségvetésnek nevezett.

Gazdaság

A modernizált Magyar Reklámetikai Kódex 2023. június 30-i hatállyal váltja a 2015-től érvényes változatot, amelyet elfogadásakor 24 szakmai szervezet írt alá - közölte a Magyar Reklámszövetség és az Önszabályozó Reklám Testület az MTI-vel pénteken.