Monday, January 17, 2022
Follow Us
Gazdaság

Minden idők legjobb nyarát zárta a hazai turizmus - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese a szervezet közösségi oldalára feltöltött videójában pénteken, hozzátéve: ősszel vidéken már a járvány előtti forgalom is visszaépült. Az év egészét nézve közel 10 millió vendég csaknem 29 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken, ami 20, illetve 25 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

Gazdaság

A munkanélküliek száma 179 ezer volt tavaly novemberben, ami 3,7 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg, 0,2 százalékponttal alacsonyabb az előző havinál.

Gazdaság

Az elmúlt évben 2020-hoz képest 3 százalékkal nőtt a kereskedelmi forgalom, ami azt jelenti, hogy meghaladta a 2019-es, vagyis a járvány előtti szintet is - jelentette ki az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Gazdaság

Nézze meg, ahogy a kripto szakértő elmagyarázza a Blockchain-t a Kongresszusnak.

Gazdaság

A legnépszerűbb kábítószer gazdasági hatásai tagadhatatlanok. Milliárdos üzlet, amiért megéri bevállalni a börtön bűntetést egyeseknek. De vajon hogyan jut át óceánokon és számos országhatáron, mire az előállítóktól a klubokba és az oligarchák asztalára kerül?

Gazdaság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 310 milliós bírságot rótt ki a Magyar Telekomra, amiért a fogyasztókat megtévesztve, valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit. A cégnek emellett kompenzációként 4 gigabyte (GB) többlet-adatforgalmat kell biztosítania a jogsértéssel érintett fogyasztói számára - közölte a GVH az MTI-vel pénteken. A Telekom azt közölte, hogy még tanulmányozzák a döntést, az előfizetőket pedig tájékoztatják a kompenzációról.

Gazdaság

Novemberben 11 963 külföldről behozott, használt személyautót regisztráltak az országban a DataHouse adatai szerint, ami a tavaly novemberi szinthez képest 17,3 százalékos növekedést jelent - közölte a JóAutók.hu hétfőn az MTI-vel.

Gazdaság

Hogyan lehet meggazdagodni! - A videóban szereplő csokoládékészítőz egy nap alatt 3000 tábla csokoládét ad el, és havonta 200 000 fontot kaszál!

Gazdaság

Október volt az idén a legsikeresebb hónap a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a forgalom túlszárnyalta az eddigi rekord augusztusi hónapot is - közölte a Budapest Airport múlt héten az MTI-vel.

Gazdaság

Hogyan szüretelnek heti 1,5 millió Aloe Vera levelet.