Sunday, July 03, 2022
Follow Us
Gazdaság

Michael Burry (aki a The Big Shortból ismert) jelenleg 2022-re hatalmas tőzsdei összeomlást jósol.

Gazdaság

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről; a Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

Gazdaság

A pünkösdi hosszú hétvége forgalma felülmúlta a húsvéti napokét is, a vendégéjszakák száma 76 százalékkal magasabb volt, mint tavaly ilyenkor, 240 ezer vendég mintegy 450 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) múlt pénteken az MTI-vel.

Gazdaság

Több dél-balatoni vendéglátó üzletben is nehézséget okoz a szakképzett munkaerő hiánya, és a július elsejétől előírt adatszolgáltatási kötelezettség.

Gazdaság

Új-Zéland messze van bárhonnan, és a drogkartellek hagyományosan nem sokat vesződtek azzal, hogy kokaint vagy heroint küldjenek ide.

Gazdaság

A Fenntartható egyensúly és felzárkózás 12 pillérét és 144 javaslatát nagyjából egy hónapja átadták a miniszterelnöknek - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke egy szakmai konferencián múlt csütörtökön Budapesten.

Gazdaság

A tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés alatt 197 esetben összesen 13 millió forint bírságot szabtak ki az ellenőrök, 35-ször figyelmeztettek, a tevékenység felfüggesztését 12 alkalommal rendelték el - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján múlt csütörtökön közzétett tájékoztatásban.

Gazdaság

Tizenkilenc pályázó került be a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató Start programba, amelyet a Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával szervez; a résztvevők a pénzügyi támogatás mellett vállalkozásfejlesztési képzéseken vehetnek részt és mentorálást is kapnak.

Gazdaság

Első ránézésre Aliia Rosa egy milliomos Los Angeles-i divat PR-mogul és színésznő. Előtte azonban saját bevallása szerint orosz kém volt, akit egy moszkvai elit kémakadémiára válogattak be, ahol arra képezték ki, hogy titkokért csábítsa el az állam ellenségeit.