Saturday, April 01, 2023
Follow Us
Összevonja két üzletágát az Erste Bank február elsejétől

Az Erste Bank február elsejétől összevonja a vállalati üzletág, valamint a pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési terület működését, az új, összevont üzletágat Cselovszki Róbert irányítja, aki amellett, hogy továbbra is az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója marad, a magyarországi Erste Bank igazgatóságának is tagja lesz - közölte a pénzintézet pénteken az MTI-vel.

Advertisement


A közleményben kiemelték, az Erste csoport működéséhez hasonlóan Magyarországon is létrejön a vállalati és pénzügyi piacok (Corporates and Markets) üzletág az eddig önálló egységként működő vállalati, valamint a pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési területek összevonásával.

Az Erste Bank közleménye szerint a vállalati üzletáguk az utóbbi időszakban a piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Az elmúlt hét évben a vállalati terület bevételei megduplázódtak, a kezelt hitelállomány a négyszeresére, 290 millió forintról 1200 milliárd forintra nőtt. Az Erste Bank tavaly decemberben sikeresen integrálta a Commerzbank Zrt. ügyfeleit és tevékenységét vállalati üzletágába, ezzel a pénzintézet Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, és piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

Cselovszki Róbert a közleményben hangsúlyozta, a vállalati terület 20 százalékot meghaladó éves növekedési üteme magasan átlag feletti, céljuk, hogy további növekedéssel néhány éven belül a harmadik legnagyobb piaci szereplővé váljanak, amiben segítséget jelent a Commerzbanktól érkező új munkatársak tudása és tapasztalata is.

A jelenleg mintegy 3000 milliárd forint értékű vagyont kezelő pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési területen is további bővülést terveznek. A 2021-ben megvásárolt, majd tavaly október elsejével az Erste Befektetési Zrt.-vel egyesülő Random Capital Zrt.-től érkező kollégákra támaszkodva új, minden eddiginél jobb online értékpapírkereskedő-rendszert fejlesztenek - tette hozzá Cselovszki Róbert.

Forrás: MTI